Pompoensoep
Pompoensoep is een heerlijk hartig gerecht dat perfect is voor de herfst en winter. Het is eenvoudig te bereiden en zit boordevol smaak. Deze soep is ideaal voor een gezellige avondmaaltijd of als voorgerecht tijdens een diner. Het combineert de zoetheid van pompoen met de hartige smaak van bouillon en kruiden. Met slechts een paar ingrediƫnten kun je een heerlijke kom pompoensoep maken die je warm houdt op koude dagen. Geniet van de romige textuur en de heerlijke smaak van deze klassieke soep.

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:40 minuten
Categorie:Soepen
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 1 pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout naar smaak
  • Geroosterde pompoenpitten (optioneel, ter garnering)
  • Verse peterselie (optioneel, ter garnering)


Stap voor stap bereiding:
  1. Schil en snijd de pompoen in blokjes. Verwijder de zaadjes en draden.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en bak ze 5 minuten mee.
  5. Voeg de groentebouillon, gemalen komijn en paprikapoeder toe aan de pan.
  6. Breng de soep aan de kook en laat het 20-30 minuten sudderen tot de pompoen zacht is.
  7. Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
  8. Breng de pompoensoep op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  9. Serveer de pompoensoep in kommen en garneer met geroosterde pompoenpitten en verse peterselie.
  10. Geniet van je heerlijke pompoensoep!

Pompoensoep

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *