Kippensoep
Kippensoep is een klassiek gerecht dat heerlijk smaakt en perfect is voor koude dagen. Het is een warme en troostende soep die gemakkelijk te maken is. Deze kippensoep zit boordevol smaak en wordt gemaakt met verse ingrediƫnten zoals kippenbouten, groenten en kruiden. Het beste aan kippensoep is dat het niet alleen lekker is, maar ook nog eens gezond. Het is een geweldige bron van eiwitten en vitamines. De bereiding van kippensoep is eenvoudig en het duurt niet lang om te koken. Dus als je trek hebt in een lekkere soep, is dit het perfecte recept voor jou!

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:1 uur
Categorie:Soep
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 2 kippenbouten
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe.
  2. Voeg de ui, wortels, bleekselderij en knoflook toe. Bak tot de groenten zacht zijn.
  3. Voeg de kippenbouten toe en bak aan beide kanten goudbruin.
  4. Voeg de kippenbouillon, gedroogde tijm en laurierblad toe.
  5. Breng aan de kook en laat sudderen op laag vuur gedurende 1 uur, of tot de kip gaar is.
  6. Haal de kippenbouten uit de pan en snijd het vlees in stukjes. Gooi het bot weg.
  7. Voeg het kippenvlees toe aan de soep en breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de kippensoep warm en geniet ervan!

Kippensoep

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *