Minestrone is een heerlijke Italiaanse soep die bekend staat om zijn rijke smaak en veelzijdigheid. Het is een hartverwarmend gerecht dat perfect past bij koude winterdagen of wanneer je gewoon zin hebt in iets voedzaams en smaakvol. In dit artikel delen we een heerlijk recept voor Minestrone-soep, zodat jij zelf deze klassieker kunt bereiden.

Minestrone is een echt Italiaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de regio’s van Italië. Het staat bekend om zijn dikke textuur en het gebruik van seizoensgebonden groenten. Hoewel er vele varianten van de soep bestaan, blijft de basis hetzelfde: een heerlijke groentesoep met bonen en pasta, boordevol smaak.

Om te beginnen, verzamel je de volgende ingrediënten:
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 grote ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
– 2 wortelen, in blokjes gesneden
– 1 courgette, in blokjes gesneden
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 400 gram tomatenblokjes uit blik
– 1 liter groentebouillon
– 200 gram pasta naar keuze, zoals macaroni of penne
– 400 gram gemengde bonen uit blik, zoals kidneybonen en witte bonen
– Verse basilicum en Parmezaanse kaas, ter garnering

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook, bleekselderij, wortelen, courgette en paprika gedurende 5-7 minuten, of tot de groenten iets zachter zijn geworden. Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe, breng aan de kook en laat sudderen op laag vuur gedurende ongeveer 15 minuten.

Voeg vervolgens de pasta en bonen toe aan de pan. Laat de soep nog 10-12 minuten sudderen, of tot de pasta gaar is. Roer af en toe om te voorkomen dat de pasta aan de bodem van de pan blijft plakken. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Serveer de Minestrone-soep in kommen en garneer met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas. Serveer eventueel met vers knapperig brood voor een complete maaltijd.

Dit recept voor Minestrone-soep is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens gezond. Door de mix van verschillende groenten en bonen krijg je een flinke dosis voedingsstoffen binnen. Bovendien is het een handige manier om restjes groenten op te maken. Je kunt de ingrediënten naar hartenlust aanpassen en variëren, afhankelijk van wat je in huis hebt.

Geniet van deze smaakvolle en voedzame Minestrone-soep, perfect voor elke gelegenheid. Serveer het als voorgerecht, hoofdgerecht of zelfs als lunch. Het zal gegarandeerd een favoriet worden in jouw repertoire van heerlijke gerechten. Buon appetito!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *