Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Uiensoep


Uiensoep is een heerlijk warme en hartige soep die perfect is voor de koude winterdagen. Het is een eenvoudig recept dat al eeuwenlang populair is in de Franse keuken. Uiensoep heeft een rijke smaak en wordt vaak geserveerd met gegratineerd stokbrood en gesmolten kaas bovenop. Met dit recept kun je zelf thuis genieten van een kom heerlijke uiensoep.

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:50 minuten
Categorie:Soep
Herkomst:Frans
porties:4


Ingredienten:
  • 5 grote uien, in dunne plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels boter
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 glas rode wijn
  • 1 eetlepel bloem
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 plakjes stokbrood
  • 100 gram geraspte Gruy√®re kaas


Stap voor stap bereiding:
  1. Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de uien toe en bak ze langzaam gedurende 20-30 minuten, tot ze zacht en goudbruin zijn.
  3. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten.
  4. Bestrooi de uien met bloem en roer goed door.
  5. Voeg geleidelijk de rode wijn toe en laat het geheel zachtjes sudderen tot de wijn bijna verdampt is.
  6. Voeg de runderbouillon toe en breng aan de kook.
  7. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Verwarm de grill van de oven voor.
  10. Rooster de plakjes stokbrood aan beide kanten onder de grill.
  11. Schep de uiensoep in kommen en leg een geroosterd plakje stokbrood bovenop.
  12. Bestrooi rijkelijk met geraspte kaas.
  13. Zet de kommen onder de grill tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  14. Serveer de uiensoep direct.

Uiensoep

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *