Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Vissoep


Vissoep is een heerlijk gerecht dat rijk is aan smaak en perfect is voor koude dagen. Het is een uitstekende keuze voor liefhebbers van vis en schaaldieren. Deze vissoep is gevuld met verse zeevruchten en groenten, allemaal gekookt in een smaakvolle bouillon. Het is een eenvoudig recept dat gemakkelijk te maken is. Volg gewoon de onderstaande ingrediƫntenlijst en instructies en je zult genieten van een heerlijke vissoep in een mum van tijd.

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:40 minuten
Categorie:Soep
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 500 gram gemengde visfilets (zoals zalm, kabeljauw en garnalen)
  • 500 gram gemengde schelp- en schaaldieren (zoals mosselen, garnalen en inktvisringen)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, in blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 liter visbouillon
  • 1 kopje witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 minuten.
  4. Voeg de witte wijn toe en laat 5 minuten sudderen.
  5. Voeg de visbouillon, tijm en oregano toe en breng aan de kook.
  6. Zet het vuur lager en laat de soep 20 minuten pruttelen.
  7. Voeg de gemengde visfilets en schelp- en schaaldieren toe en laat nog 10 minuten sudderen, of tot de vis gaar is.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer de vissoep warm met stokbrood of knapperig brood.

Vissoep

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *