Paprikasoep


Paprikasoep is een heerlijk en voedzaam gerecht dat perfect is voor koude dagen. Deze soep is eenvoudig te maken en zit vol met smaakvolle ingredienten. Paprika’s zijn de ster van dit gerecht en zorgen voor een zoete en licht pittige smaak. Deze soep is ook rijk aan vitamine C en andere voedingsstoffen, waardoor het een gezonde keuze is. Serveer deze paprikasoep warm en geniet van de heerlijke smaak en de warmte die het biedt. Hier is het recept in het juiste json-formaat:

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:30 minuten
Categorie:Soep
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 2 rode paprika’s
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie voor garnering


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de rode paprika’s en gele paprika in stukjes en leg ze op een bakplaat.
  3. Besprenkel de paprika’s met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  4. Rooster de paprika’s in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze zacht en licht gebruind zijn.
  5. Verhit ondertussen een grote pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.
  6. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg ze toe aan de pan en bak ze glazig.
  7. Voeg de geroosterde paprika’s toe aan de pan en roer goed door.
  8. Voeg de groentebouillon, tomatenblokjes, paprikapoeder en chilipoeder toe.
  9. Breng de soep aan de kook en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
  10. Pureer de soep met een staafmixer totdat deze glad en romig is.
  11. Breng de paprikasoep op smaak met zout en peper.
  12. Serveer de soep warm en garneer met verse peterselie.
  13. Geniet van je heerlijke paprikasoep!

Paprikasoep

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *