Romige aspergesoep


Romige aspergesoep is een heerlijk gerecht dat perfect past bij het voorjaar. Deze soep is gemaakt van verse asperges en heeft een fluweelzachte textuur. Het is een eenvoudig recept dat gemakkelijk te bereiden is. Met slechts enkele ingredienten maak je een smaakvolle soep waar iedereen van zal genieten. Serveer de romige aspergesoep als voorgerecht of als lichte lunch. Het is ook heerlijk om te dippen met een stukje knapperig brood. Probeer dit recept uit en geniet van de heerlijke smaak van asperges!

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:30 minuten
Categorie:Soep
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 500 gram witte asperges
  • 1 ui
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 ml slagroom
  • 2 eetlepels boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie voor garnering


Stap voor stap bereiding:
  1. Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de houtachtige uiteinden.
  2. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 centimeter.
  3. Snipper de ui.
  4. Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui tot deze glazig is.
  5. Voeg de aspergestukjes toe en bak deze kort mee.
  6. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
  7. Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen tot de asperges zacht zijn.
  8. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  9. Voeg de slagroom toe en breng de soep opnieuw aan de kook.
  10. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  11. Serveer de romige aspergesoep in kommen en garneer met verse peterselie.
  12. Geniet van de romige aspergesoep!

Romige aspergesoep

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *