Spinaziesoep


Spinaziesoep is een heerlijke en voedzame soep die je gemakkelijk zelf kunt maken. Deze groene soep zit vol met vitaminen en mineralen en is perfect als voorgerecht of lichte maaltijd. In dit recept gebruiken we verse spinazieblaadjes, ui, knoflook, aardappelen, bouillon en kruiden om de smaak te versterken. De bereidingstijd is slechts 30 minuten, dus je hebt snel een heerlijke spinaziesoep op tafel staan. Serveer de soep met een stukje vers brood en geniet van dit gezonde gerecht!

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:20 minuten
Categorie:Soep
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 400 gram verse spinazieblaadjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 aardappelen, in stukjes gesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie voor het bakken


Stap voor stap bereiding:
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en glazig is.
  3. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  4. Voeg de aardappelen toe en bak nog 5 minuten, tot ze beginnen te bruinen.
  5. Voeg de spinazieblaadjes toe en bak tot ze slinken.
  6. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
  7. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen, tot de aardappelen gaar zijn.
  8. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
  9. Breng de spinaziesoep op smaak met zout en peper.
  10. Serveer de spinaziesoep warm met een stukje vers brood.

Spinaziesoep

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *