Bloemkoolsoep


Bloemkoolsoep is een heerlijk en gezond gerecht dat makkelijk te maken is. Het is een ideale maaltijd voor een koude dag, en kan zowel als voorgerecht of als hoofdgerecht worden geserveerd. Deze soep is vol van smaak en zit boordevol vitamines en mineralen. Het is ook een geweldige manier om kinderen meer groenten te laten eten. Hier is een uitgebreid recept voor bloemkoolsoep om van te genieten.

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:30 minuten
Categorie:Soep
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 ml room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Verse peterselie ter garnering


Stap voor stap bereiding:
  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en hak de ui en knoflook fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.
  4. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze kort mee.
  5. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
  6. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken, tot de bloemkool gaar is.
  7. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
  8. Voeg de room toe en roer goed door.
  9. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  10. Serveer de bloemkoolsoep in kommen en garneer met verse peterselie.

Bloemkoolsoep

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *