Pompoen-wortelsoep


Pompoen-wortelsoep is een heerlijke en gezonde soep die perfect is voor koude herfst- en winterdagen. Deze soep is eenvoudig te bereiden en zit boordevol smaakvolle groenten. Pompoen en wortel zijn de sterren van dit recept en zorgen voor een natuurlijke zoetheid en romigheid. Deze soep is ook ideaal als voorgerecht voor een diner of als lunch op een drukke dag. Je kunt de soep serveren met een stukje knapperig brood of een frisse salade. Met dit recept maak je ongeveer 4 porties soep.

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:30 minuten
Categorie:Soep
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 1 middelgrote pompoen
  • 4 wortels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden. Snijd de pompoen in stukken en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster de pompoen in de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot ze zacht en gaar zijn.
  3. Schil de wortels en snijd ze in stukken.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de wortels, komijn, kurkuma en paprikapoeder toe en bak nog een paar minuten.
  6. Voeg de geroosterde pompoen toe en meng alles goed door elkaar.
  7. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een glad mengsel.
  9. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  10. Serveer de pompoen-wortelsoep warm en geniet ervan!

Pompoen-wortelsoep

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *