Goulashsoep


Goulashsoep is een hartige en smaakvolle soep die oorspronkelijk uit Hongarije komt. Het is een heerlijke maaltijdsoep gevuld met mals vlees, groenten en kruiden. Deze soep is perfect voor koude dagen en kan gemakkelijk worden gemaakt in grote hoeveelheden. Het is ook een geweldige manier om restjes vlees te gebruiken. Deze goulashsoep is rijk aan smaak en zal zeker iedereen in huis tevredenstellen.

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:1 uur
Categorie:Soep
Herkomst:Hongaars
porties:4


Ingredienten:
  • 500 gram runderstoofvlees, in blokjes
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 paprika’s, in blokjes gesneden
  • 3 tomaten, in blokjes gesneden
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel) voor garnering


Stap voor stap bereiding:
  1. Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe.
  2. Bak het runderstoofvlees in de pan totdat het aan alle kanten bruin is. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
  3. Voeg de uien toe aan de pan en bak deze tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
  4. Voeg de paprika’s, tomaten en aardappelen toe aan de pan en bak deze een paar minuten mee.
  5. Doe het vlees terug in de pan en voeg de runderbouillon, paprikapoeder, komijn, karwijzaad en laurierblad toe.
  6. Breng de soep aan de kook en laat het geheel ongeveer een uur sudderen op laag vuur, totdat het vlees en de groenten zacht zijn.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de goulashsoep warm, gegarneerd met verse peterselie indien gewenst.

Goulashsoep

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *